top of page
  • Diasbytes

Klaar voor de nieuwe evolutie rond (digitale) facturatie?Stilstaan is achteruitgaan, dat wordt steeds weer bewezen in onze digitale wereld. Ben je mee met alle huidige regels rond facturatie, dan komt er weer een nieuwe evolutie op ons af. Pionier in dit verhaal is Portugal. Vanaf 1 januari 2023 zal daar een eSeal of digitale handtekening verplicht worden bij het verzenden van digitale facturen 📤.


Wat is een eSeal precies?


ESeal staat voor “Electronic seal” of “elektronische zegel”. Het zijn een stukje digitale gegevens, vaak een handtekening van een rechtspersoon, waardoor de echtheid van gegevens kan worden gegarandeerd. ESeals worden gekoppeld aan een document voor een veilige verzending 🔐. Nieuw hierbij is dat de digitale handtekening ook kan in naam van een vennootschap. Via een natuurlijk persoon zijn we al handtekeningen gewoon via itsme of eID, maar dit gaat een stapje verder.

Na het plaatsen van een eSeal kan het document niet meer gewijzigd worden, anders zal het certificaat niet langer geldig zijn. Het gebruik van eSeals is daarmee de perfecte manier om valse facturen uit de wereld te helpen en te zorgen voor vertrouwen naar de klant toe.


"Een eSeal garandeert de echtheid van je documenten, waardoor we nog veiliger kunnen handelen. Een must in deze veranderende digitale wereld"


Toekomst


Portugal is de eerste om deze regelgeving in te voeren, maar verwacht wordt dat meerdere landen zullen volgen. Zo gaven Frankrijk en Polen reeds aan interesse te hebben. Internationale bedrijven zullen zich moeten klaar houden, want alle regels gelden voor transacties van en naar Portugal. We kunnen dus maar beter voorbereid zijn!


Wil je helemaal klaar zijn voor de toekomst? Diasbytes heeft reeds een oplossing voor digitale handtekeningen op persoonlijk én bedrijfsniveau. Contacteer ons dus gerust voor al jullie vragen rond de implementatie hiervan 💡.

10 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page